Het Groot Dictee Heruitgevonden 2020

Schrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje? Met of zonder streepje? Met of zonder e?

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

Speel mee op vrijdagavond 9 oktober. Deelname is gratis! De tekst voor deze editie vloeide uit de pen van Bart Van Creayevelt uit Diepenbeek. Hij won de dicteewedstrijd 2020!

De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en De Standaard, i.s.m. Radio 1, de bibliotheken en Team Taaladvies (naar een idee van de bibliotheek van Mechelen) en met de steun van Cera.

Richtlijnen i.v.m. corona maatregelen:

• Vooraf inschrijven is verplicht.
  • Vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker verplicht.
  • Ontsmet je handen bij binnenkomst en hou afstand van andere deelnemers.
  • Blijf thuis als je ziek bent, laat via mail of telefoon weten dat je er niet bij kan zijn. Indien je niet verwittigd zijn we genoodzaakt om een administratieve kost aan te rekenen.
Inschrijvingsformulier