Het grote Jeugdboekenmaandfeest

Kom mee feesten tijdens het grote Jeugdboekenmaandfeest en ontdek wat kunst is voor jou.

Maak kunst van je fiets 

Kom met de fiets naar het Jeugdboekenmaandfeest en krijg een leuke verrassing. Samen maken we van jouw fiets een rijdend kunstwerk!

Stap in de wereld van de schilderkunst

Ga voor het Green Screen staan en beland in een andere wereld, in de wereld van de schilderkunst. Je stapt zo in een schilderij van Van Eyck of Munch!

Ontdek kunst met Bibster

Kom op digitale rondreis met Bibster. Wat doet kunst? Wat doet kunst in boeken? Wat doen boeken in kunst?

Iedereen wordt kunstenaar

Onze kunstzinnige knutselaar staat klaar om samen met jullie creatief aan de slag te gaan. Ontdek verschillende materialen en technieken, laat je inspireren en maak kunst!

Meneer Papier (3 – 7 jaar | inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier)
10.30 u – 11.30 u

Wat is er leuker dan alles wat je wilt hebben gewoon uit papier te knippen? Meneer Papier knipt zijn eigen avonturen. Ga jij mee op avontuur? Samen met Elvis Peeters ontdekken we de wereld van Meneer Papier.

Wat is kunst? (vanaf 8 jaar | inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier)
14.00 u – 15.00 u

Tijdens deze muzikale voorstelling voor de hele familie worden jullie aan de hand van verhalen, anekdotes en live gespeelde muziekfragmenten ondergedompeld in een kunstzinnige wereld waar muzikanten en kunstenaars elkaar ontmoetten.

Muzikanten laten zich soms inspireren door kunstwerken of kunstenaars.  Zo werkte The Velvet Underground van Lou Reed & John Cale nauw samen met Andy Warhol, Don Mclean liet zich inspireren door het tragisch leven van Vincent Van Gogh voor zijn grootste hit “Vincent” en Paul Simon schreef een lied over René Magritte.

Inschrijvingsformulier
Ik schrijf me in voor: