Dvd
Engels

The Muppet christmas carol

Brian Henson (regisseur), Jerry Juhl (scenarist), Charles Dickens (naar het werk van)

The Muppet christmas carol

Brian Henson (regisseur), Jerry Juhl (scenarist), Charles Dickens (naar het werk van)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Kermit de Kikker, Miss Piggy en de rest van de Muppets spelen in een versie van Charles Dickens' A Christmas Carol
Extra onderwerp
Speelfilms, animatiefilms
Titel
The Muppet christmas carol / dir. by Brian Henson ; screenplay by Jerry Juhl
Regisseur
Brian Henson
Scenarist
Jerry Juhl
Naar het werk van
Charles Dickens
Componist
Miles Goodman
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Disney DVD, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
82 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8711875945618

Besprekingen

Muppetfilm uit 1993 van regisseur Brian Henson, de zoon van wijlen Jim Henson. De Muppets laten het klassieke kerstverhaal van Charles Dickens herleven met Michael Caine als de vrekkige Ebenerzer Scrooge. Op kerstavond zit hij alleen thuis als een stel geesten hem komen bezoeken. Ze voeren hem terug naar zijn verleden, heden en toekomst. Onderweg komt hij mensen/muppets tegen die hem de ware betekenis van kerst leren. Gonzo leidt als Dickens de kijker rond. Kermit de kikker is de onderdanige bediende van Scrooge en getrouwd met Miss Piggy. De Speelfilmencyclopedie geeft twee sterren. De dvd heeft verschillende leuke extra's zoals bloopers, de making of en audiocommentaar.

Over Brian Henson

Brian Henson (New York, 30 november 1962) is een Amerikaanse poppenspeler, regisseur, producent, scenarioschrijver en technicus. Hij is de zoon van poppenspelers Jane en Jim Henson. Tezamen met zijn zus Lisa is hij voorzitter en algemeen directeur van The Jim Henson Company.

Projecten

Henson verzorgde de stem van Jack Pumpkinhead in Return to Oz (1985) en Hoggle, een van de hoofdpersonages in Labyrinth (1986). Hij speelde de hond in beide seizoenen van The Storyteller (1988-1990) en Dr. Phil Van Neuter, de gestoorde wetenschapper die Gonzo's brein weg probeert te zuigen in Muppets from Space (1999).

Als poppenspeler speelde hij vaak in teamverband met Bill Barretta, bijvoorbeeld Johnny en Sal uit Muppets Tonight. Ook speelde hij Scooter en Janice in It's a Very Merry Muppet Christmas Movie (2002). Met poppenspelen voor de Muppets is Henson inmiddels grotendeels gestopt.

Brian…Lees verder op Wikipedia