Grote letter
Nederlands
Een Engelse grootgrondbezitter gaat te gronde aan zijn verkwistende levenswijze en onzinnige speculaties.
Titel
De getekenden
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mallen streak
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2003
506 p.
ISBN
90-364-2148-9

Besprekingen

In dit op zichzelf staande eerste deel van een trilogie wordt beschreven hoe een Engelse grootgrondbezitter door een verkwistende levenswijze en onzinnige speculaties te gronde gaat. De meeste nakomelingen van deze Heer van Mallen zijn dan ook buitenechtelijk. Veel moeilijkheden doen zich voor als een van deze buitenechtelijke kinderen met zijn halfbroer ten tonele verschijnt, in het gezin van de Heer van Mallen dat bestaat uit twee aangenomen dochters die tevens nichten van hem zijn en hun gouvernante die verder nog de maƮtresse van hem is. Een wat melodramatisch geheel; niettemin zal het omdat het een vlot en qua stijl goed geschreven roman is zeker een groot (vrouwelijk) publiek vinden.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia