Grote letter
Nederlands

Het land van de hoop

Na de dood van de man die zij twaalf jaar lang heeft verzorgd, trekt Tilly Trotter met haar echtgenoot naar Texas waar zij een gelukkige toekomst tegemoet lijkt te gaan.
Extra onderwerp
Groot-letterboeken
Titel
Het land van de hoop
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tilly Trotter wed
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2002
520 p.
ISBN
90-364-2111-X

Besprekingen

Dit vervolg op "Tilly, liefde als leidraad"* begint met een overlijden van Mark Sopwith in 1853. Tilly is zes jaar zijn maƮtresse geweest en vier maanden zwanger. De vijandige houding van de dorpelingen duurt voort, maar het personeel van het landhuis is haar zeer toegedaan. Zij besluit daar weg te gaan en onderdak te vragen bij de oude huisonderwijzer en vriend Burgess, waar zij de geboorte van haar kind afwacht. Burgess sterft maar laat haar zijn huis na. Marks erfgenaam Matthew komt terug uit Amerika en stelt in een paar jaar orde op zaken. Tilly en Matthew trouwen. Hij neemt haar en het kind mee naar Amerika. Het verhaal is wel boeiend, maar er gebeurt zoveel dat het een oppervlakkige indruk maakt en daardoor niet het peil haalt van vele andere van de schrijfster. Door veel toespelingen op het verleden kan het afzonderlijk gelezen worden.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia