Grote letter
Nederlands
Het ongehuwd samenwonen van een man en een vrouw zorgt voor de nodige opschudding in een klein Engels dorp rond 1880.
Titel
Waar liefde bloeit
Auteur
Catherine Cookson
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The Gillyvors
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2000
589 p.
ISBN
90-364-1951-4

Besprekingen

Engeland, ruim een eeuw geleden. Maria Dagshaw en Nathaniel Martell wonen met hun 6 (onwettige) kinderen in de buurt van een dorpje. Ze lappen alle conventies aan hun laars, maar hebben daar de verkeerde plaats voor uitgezocht, namelijk de beperkte wereld van een klein dorp. Oudste dochter Anna wordt onderwijzeres bij een aanzienlijke familie, maar verliest haar baan als de moeder van haar leerling zich als een waanzinnige tegen haar gaat gedragen, een haat die uiteindelijk Anna's jongste broer het leven kost. Dieptepunt voor Anna is het moment dat drie jongelui haar met pek insmeren en met veren bedekken, waarna ze haar vastgebonden achterlaten. Diep gekwetst en ongelukkig bemerkt ze verder hoe haar ouders haar zorg als volkomen vanzelfsprekend beschouwen, reden om haar toevlucht te zoeken tot een trouwe vriend met wie ze een nieuw leven gaat opbouwen. Een goed geschreven verhaal dat zich kenmerkt door nauwkeurige beschrijvingen van situaties en karakters. Duidelijk komt naar voren h…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia