Boek
Nederlands

Water om te leven : duik in de wereld van het water

Claudia Haas (auteur), Annette Fienieg (illustrator), Sigrid Schiesser (auteur)
+1
Water om te leven : duik in de wereld van het water
×
Water om te leven : duik in de wereld van het water Water om te leven : duik in de wereld van het water

Water om te leven : duik in de wereld van het water

Claudia Haas (auteur), Annette Fienieg (illustrator), Sigrid Schiesser (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden over water, afgewisseld met spelletjes en proefjes. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Water
Extra onderwerp
water, Water ; experimenten
Titel
Water om te leven : duik in de wereld van het water / Claudia Haas, Sigrid Schiesser, Astrid Wahrenberg ; met tek. van Annette Fienieg
Auteur
Claudia Haas Sigrid Schiesser Astrid Wahrenberg
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Wasserbuch : Wissen und Spass fur kleine Wasserforscher
Uitgever
Thorn: Cyclone, 2004
31 p. : ill.
ISBN
90-5878-029-5

Besprekingen

Heel veel aspecten van water komen in dit informatieve boek aan de orde. Het boek begint met een tekening over een dubbele pagina waarop de kringloop van het water wordt uitgelegd. Daarna wordt aan de hand van korte teksten, veel duidelijke kleurentekeningen en eenvoudige proefjes aandacht besteed aan zinken en drijven. Het volgende deel gaat over vuilvreters en wateronderzoek, weer voorafgegaan door een grote tekening over vuilwaterbeheersing. Hierbij wordt ook gekeken naar waterzuivering in een natuurlijke omgeving als een sloot of plas. Via een vraag- en antwoordspel komt waterbesparing in en rond het huis aan de orde. Tot slot twee hoofdstukjes waarin d.m.v. eenvoudige proefjes wordt getoond hoe je van water gebruik kunt maken en welke spelletjes je met water kunt doen. De tekst is eenvoudig gehouden, de vele kleurentekeningen zijn erg illustratief. De tekeningen op de omslag weerspiegelen de inhoud van het boek. Vanaf ca. 9 jaar.