Boek
Nederlands

De leeuw en de aap : oude fabels opnieuw verteld

Daphne Deckers (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
+1
De leeuw en de aap : oude fabels opnieuw verteld
×
De leeuw en de aap : oude fabels opnieuw verteld De leeuw en de aap : oude fabels opnieuw verteld

De leeuw en de aap : oude fabels opnieuw verteld

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Elf verhalen over o.a. een geitje dat een tijger te slim af is en een muis die een olifant redt. Fabels uit verschillende delen van de wereld, opnieuw verteld en voorzien van tekeningen in heldere kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De leeuw en de aap : oude fabels opnieuw verteld / Daphne Deckers ; ill. Wilbert van der Steen
Auteur
Daphne Deckers
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2006
61 p. : ill.
ISBN
90-4390-947-5 9789043909471

Besprekingen

In elf exotische verhalen leren we oude fabels uit Azië en Afrika op een eenvoudige manier kennen. Zowel de slimheid van het jonge geitje tegenover de tijger, als het in de val lokken van een leeuw door een slimme aap zullen bij heel wat kinderen tot de verbeelding spreken. De taal is helder, soms een beetje te simplistisch, maar dat maakt het boek ook geschikt voor jongere kinderen. De tekeningen in heldere kleuren van Wilbert van der Steen zijn gedoseerd, met per hoofdstuk telkens een grote tekening en een of twee kleine erbij. Het boek ligt fijn in de hand, is mooi uitgegeven en leest prettig voor, ook al door de bondigheid van de verhalen. De illustraties benadrukken het exotische karakter van de fabels, de wijze lessen kunnen echter overal getrokken worden. Geen literaire uitschieter in fabelland, maar toch een goede en bruikbare aanvulling op het bestaande assortiment. Vooral voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Daphne Deckers

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een Nederlands voormalig fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Véronique, het latere RTL 4. Deckers presenteerde bij RTL Holland's Next Top Model, dat zij vanaf seizoen twee heeft overgenomen van Yfke Sturm.

Loopbaan

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1997 poseerde ze in de Playboy.
Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, naast onder meer Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed & Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Deckers…Lees verder op Wikipedia