Boek
Nederlands
Een jonge vrouw raakt in een klap alles kwijt: vriend, geld, baan; om weer op te krabbelen, neemt ze beslissingen waardoor ze nog verder in de problemen komt.
Extra onderwerp
columns
Titel
Dubbel zes
Auteur
Daphne Deckers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2019
477 p.
ISBN
9789044350180 (paperback)

Besprekingen

Annabel raakt alles kwijt in één dag, haar huis, haar erfenis en haar vriend. Bovendien wordt ze beschuldigd van identiteitsfraude. Ze moet een dierbaar erfstuk belenen om een beetje geld te hebben en om dat terug te kunnen kopen moet ze een baan vinden. Zelfs haar onderhuurder, een dierenarts waar ze stiekem verliefd op is, krijgt genoeg van de opeenstapeling van misverstanden. Onder valse voorwendselen kan Annabelle een bekende filmster interviewen maar als dit uitkomt lijkt ze nog verder van huis. Deze humoristische roman gaat over een jonge vrouw die na dramatische gebeurtenissen het verleden niet los durft te laten. Ze raakt steeds verder van huis door haar impulsieve handelen. Het is vooral een humoristisch verhaal maar zo’n opeenstapeling van domme beslissingen is wel erg sterk. Je zou de hoofdpersoon zo nu en dan door elkaar willen schudden.

Over Daphne Deckers

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een Nederlands voormalig fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Véronique, het latere RTL 4. Deckers presenteerde bij RTL Holland's Next Top Model, dat zij vanaf seizoen twee heeft overgenomen van Yfke Sturm.

Loopbaan

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1997 poseerde ze in de Playboy.
Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, naast onder meer Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed & Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Deckers…Lees verder op Wikipedia