Makkelijk lezen
Nederlands

Moeder worden, moeder zijn

Daphne Deckers (auteur), Ria Van Adrichem (bewerker)
De bekende televisiepersoonlijkheid/schrijfster vertelt over haar ervaringen tijdens haar twee zwangerschappen en bevallingen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Moeder worden, moeder zijn
Auteur
Daphne Deckers
Bewerker
Ria Van Adrichem
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2008
87 p.
ISBN
9789086960361 (paperback)

Besprekingen

Dit boek vertelt op een eenvoudige manier over het wonder van nieuw leven. Hoe is het om zwanger te zijn, wat hormonen met je lichaam en je humeur doen, hoe een bevalling kan gaan en wat is het om moeder te zijn. De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk, opgebouwd in korte zinnen met veel witregels. Aan het einde van elk hoofdstukje is een stukje tekst ingekaderd in een grijs vak, waarin een kernbegrip wordt uitgelegd, bijvoorbeeld echo, zwangerschapskleding en naweeën. De auteur (1968) is een bekende actrice, presentatrice en schrijfster. Ze is onder meer bekend door 'De geboorte van een moeder' (2000), 'De geboorte van een gezin' (2002) en 'Decksels!' (2005). Ze werkte mee aan diverse commercials en is Ambassadeur van de Stichting Lezen en Schrijven. Dit boek is een deel uit de Leeslicht-reeks: de verhalen zijn in gemakkelijke taal geschreven. In dit boek vertelt de auteur over haar eigen ervaringen van zwanger zijn, bevallen en de geboorte van Emma in 1998 en Alec in 2000. Aan h…Lees verder

Over Daphne Deckers

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een Nederlands voormalig fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Véronique, het latere RTL 4. Deckers presenteerde bij RTL Holland's Next Top Model, dat zij vanaf seizoen twee heeft overgenomen van Yfke Sturm.

Loopbaan

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1997 poseerde ze in de Playboy.
Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, naast onder meer Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed & Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Deckers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties