Strip
Nederlands

De exodus

Denis Bajram (auteur)
Het zonnestelsel en het idyllische Canaän worden aangevallen door een nieuwe, gevaarlijke vijand. Wat overblijft van de mensheid, slaat door een wormgat op de vlucht. Alleen het jonge meisje Thea gelooft nog dat deze beschaving gesticht door Kalish kan overleven... Maar om dat te verwezenlijken zal ze, samen met haar vriend Malik en Kalish zelf, de grootste geheimen van het heelal moeten ontsluier
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De exodus
Auteur
Denis Bajram
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'exode
Uitgever
[Turnhout]: Casterman, 2017
[48] p. : ill.
ISBN
9789030371229 (hardback)

Over Denis Bajram

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Yves Tennevin

Denis Bajram (Saint-Denis, 1 februari 1970) is een Franse stripauteur. Denis Bajram werkt als realistisch tekenaar en is vooral bekend om zijn sciencefictionstrips.

Als kind tekende Bajram zijn zelfverzonnen verhalen rond de tekenfilmserie Goldorak. Hij brak zijn wetenschappelijke studie aan de universiteit af om striptekenaar te worden. Zijn bekendste stripreeks is Universal War One, waarvoor hij zelf ook het scenario schreef. Het verhaal speelt zich af in een nabije toekomst waarin plots een muur de melkweg in tweeën snijdt. In de strip wordt een team gevolgd dat dit verontrustende fenomeen moet onderzoeken. Voor andere strips werkte hij samen met zijn echtgenote Valérie Mangin als scenariste.

Werk

  • Universal War One
  • Universal War Two
  • Trois Christs, scenario Valérie Mangin in samenwerking met Farice Neaud
  • Cryzone, scenario Cailleteau
  • Les mémoires mor…Lees verder op Wikipedia