Boek
Nederlands

Gone baby gone

Dennis Lehane (auteur)
De privé-detectives Kenzie en Gennaro gaan met hulp van een veroordeelde drugshandelaar in Boston op zoek naar een ontvoerd vierjarig meisje.
Titel
Gone baby gone
Auteur
Dennis Lehane
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gone, baby, gone
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2008
384 p.
Aantekening
Filmeditie Ook vertaald o.d.t. Over mijn lijk Wordt vervolgd door : Het verleden spreekt
ISBN
9789044320770

Besprekingen

Over mijn lijk is een gruwelijk verhaal over ontvoering, misbruik en verwaarlozing van kinderen. In een verloederde achterwijk van Boston, waar kansarmen, gebroken gezinnen, ex-veroordeelden en verbitterde wetshandhavers wonen, wordt de vierjarige Amanda uit haar bed ontvoerd. Amanda's tv-verslaafde moeder verzinkt in een lethargische toestand, maar haar schoonzus neemt het heft in handen en contacteert de privé-detectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro. Zij aanvaarden met veel tegenzin de opdracht, want ondanks hardnekkig politiewerk, de fanatieke media en de enorme publieke belangstelling zit het onderzoek volledig vast. Amanda blijft weg, zó compleet verdwenen dat het lijkt of ze nooit heeft bestaan. Dan verdwijnt er een tweede kind. Patrick en Angie voelen zich persoonlijk betrokken en dwingen de hulp af van enkele louche figuren uit de onderwereld van Boston, maar zetten daarmee hun loopbaan en zelfs hun leven op het spel.
Dennis Lehane pikt de draad weer op waar de …Lees verder
Op verzoek van de familie doen de privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro in Boston onderzoek naar de kidnapping van de 5-jarige Amanda McCready. Van meet af aan beschouwt de politie hun aanwezigheid bij het onderzoek als overbodig, zgn. omdat er dan te veel 'koks in de keuken' zijn. Gaandeweg ontdekken de detectives echter dat de politie iets verbergt. Zo ontstaat een spannend en gewelddadig verhaal, bij het lezen waarvan de lezer voortdurend zijn aan een bepaalde persoon geschonken vertrouwen moet bijstellen. "Ieder zoekt de waarheid... maar vaak slechts totdat je hem vindt". Penetrante, niet loslatende dialogen en diepgaande discussies over recht en onrecht, en over de zin van dood en leven. Veel actie in allerlei vorm: in de stad, op straat, in veel gebouwen en in de ruwe natuur. Paperback met normale druk, volle bladspiegel. Verfilmd door Ben Affleck; filmfoto op het omslag.

Over Dennis Lehane

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Dennis Lehane (Boston, 4 augustus 1965) is een Amerikaanse auteur. Enkele van zijn boeken werden succesvol verfilmd in Hollywood.

Biografie

Dennis Lehane werd geboren op 4 augustus 1965 in Boston, Massachusetts. Zijn familie is van Ierse origine. Boston is vaak ook de thuishaven van de personages in zijn romans. Lehane was in het verleden getrouwd met een advocate, maar is nu gehuwd met dokter Angela Bernardo. Hij studeerde af aan de Florida International University.

In 1994 kwam zijn eerste werk uit: A Drink Before the War. In dat boek gebruikte hij voor het eerst de personages Patrick Kenzie en Angela Gennaro, twee privédetectives. Zij zouden later nog terugkeren in enkele andere romans, waaronder Gone, Baby, Gone dat in 2007 verfilmd werd door Ben Affleck, die eveneens afkomstig is uit Boston. De titel van de film is net als die van het originele boek Gone Baby Gone.

De eerste ve…Lees verder op Wikipedia