Strip
Nederlands

Hommages : 7 korte verhalen door 11 stripmakers

Don Lawrence (illustrator), Martin Lodewijk (auteur), Romano Molenaar (illustrator)
Storm bestaat 45 jaar en daarom brengen 11 stripmakers op geheel eigen wijze een hommage aan de stoere stripheld die in 1975 het levenslicht zag. Fred de Heij, Robbert Damen, Kenny Rubenis, Dick Matena, Przemyslaw Klosin, Kim Duchateau, Noël Ummels en Gerben Valkema stortten zich op de fantastische wereld van Pandarve en laten nieuwe kanten van Storm en zijn metgezellen zien. Maar ook Martin Lodew
Extra onderwerp
Strips ; Nederland
Titel
Hommages : 7 korte verhalen door 11 stripmakers / met bijdragen van Don Lawrence, Martin Lodewijk, Romano Molenaar [e.a]
Illustrator
Don Lawrence Romano Molenaar
Auteur
Martin Lodewijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2020
48 p. : ill.
ISBN
9789088866517 (paperback)

Over Don Lawrence

Donald Southam (Don) Lawrence (Londen, 17 november 1928 - Jevington, 29 december 2003) was een Britse striptekenaar, vooral bekend van de stripreeksen Trigië en Storm.

Biografie

Jeugd

Lawrence werd geboren in de Londense buitenwijk East Sheen. Hij was het derde kind van Nellie en Herbert Lawrence. Hij had een twee jaar oudere zus, Pamela, en een vier jaar oudere broer, Raymond.

Na zijn militaire dienst ging hij naar de Borough Poly technic kunstacademie, waar hij een gedegen opleiding kreeg en ook zijn eerste vrouw, Julia Wilson leerde kennen. In het laatste jaar van zijn opleiding ontmoette hij Don Doug Marler, een ex-student die strips tekende voor een kleine uitgeverij. Na deze ontmoeting wist Don Lawrence meteen wat hij wilde worden: striptekenaar. Hij verliet de academie zonder diploma en ging aan de slag bij de Gower Street Studio's.

GezinslevenLees verder op Wikipedia

Suggesties