Boek
Nederlands

Kampvuur en kusjes

Els Ruiters (auteur), Sam Loman (illustrator)
+1
Kampvuur en kusjes
×
Kampvuur en kusjes Kampvuur en kusjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vier vriendinnen hebben een vakantiebaan als animators op een camping. Ze ontmoeten er leuke jongens en al gauw slaan de vonken over. Met een van de kinderen is iets aan de hand en dat laat de meiden niet los.
Onderwerp
Babysitten, Vakantie
Titel
Kampvuur en kusjes
Auteur
Els Ruiters
Illustrator
Sam Loman 1983-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
101 p. : ill.
ISBN
9789021670478 (hardback)

Besprekingen

Een aantal jaren geleden startte Els Ruiters met het schrijven van de reeks over de ‘Babysit Babes’, vier meisjes die door te babysitten graag een centje willen bijverdienen. In dit achtste en laatste deel worden de meisjes door Nikki’s oom Freddy gevraagd om op zijn camping deel uit te maken van het animatieteam. Ze gaan er tijdens de voorjaarsvakantie de kinderanimatie verzorgen en als dat meevalt mogen ze er tijdens de zomervakantie nog een keer aan de slag. De camping is geweldig, maar niemand kan het goed vinden met Franka, die de leiding heeft over het animatieprogramma. Iedereen vindt haar onaardig en snauwerig, en ook oom Freddy gaat haar uit de weg.
De meisjes laten dat niet aan hun hart komen, ze hebben het immers te druk met kinderen entertainen en verliefd te worden op de jongens van het animatieteam. Op Aïsha na, die nog steeds smoorverliefd is op Nikki’s broer Viggo, vinden alle meiden iemand op de camping. De oplopende spanning tussen Franka en oom Freddy dreigt d…Lees verder
Nikki, Lisa, Aisha en Moniek (15-16 jaar), de vier meiden van oppascentrale Babysit Babes, gaan in de meivakantie twee weken aan het werk op de camping van Nikki's oom Freddy. Ze gaan daar de animatieploeg versterken. Naast veel plezier met het vermaken van de kinderen, zijn er ook de diverse liefdesperikelen en morele steun aan een klein stil meisje. Achtste en laatste deel van de serie 'Babysit Babes'*, waarin Moniek, verliefd wordt en dankzij haar eigen handicap een meisje helpt om haar verdriet te verwerken. Waarin Aisha ontdekt wat ze later wil doen, Nikki leert om niet altijd alles eruit te flappen en Lisa hopeloos verliefd wordt. Vlot geschreven, ongecompliceerd meidenverhaal met een happy end. Af en toe staat tussen de tekst een tekeningetje in zwart-wit, van een enkel voorwerp uit het verhaal. Voorin een korte kennismaking met de meiden, achterin hoe het de meiden vergaat als ze volwassen zijn. Jammer is dat het kinderlijke omslag niet overeenkomt met de leeftijd van de perso…Lees verder

Over Els Ruiters

Els Ruiters (Eindhoven, 28 maart 1964) is een Nederlandse auteur van jeugdboeken, chicklit en thrillers. Ruiters werkt parttime als dtp'er / grafisch vormgever.

Bibliografie

Jeugdboeken

 • De bsk-club (Uitgeverij Ploegsma)
 • De bsk-club: Flashback! (Uitgeverij Ploegsma)
 • Het geheim van de vleermuisjager (Uitgeverij Leopold)
 • Babysit Babes 1: Chips en zakgeld (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 2: Om te zoenen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 3: Slippers en laptops (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 4: Pizza met problemen (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 5: In de wolken (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 6: Verliefd XXL (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 7: Dubbel Succes (Uitgeverij Ploegsma)
 • Babysit Babes 8: Kampvuur en kusjes (Uitgeverij Ploegsma)
 • De onmogelijke opdracht (Uitgeverij…Lees verder op Wikipedia