Strip
Nederlands

Artemis Fowl : de graphic novel

Eoin Colfer (bewerker), Andrew Donkin (bewerker), Giovanni Rigano (illustrator)
Onderwerp
Elfen
Extra onderwerp
fantasy, Literaire stripverhalen
Titel
Artemis Fowl : de graphic novel
Bewerker
Eoin Colfer Andrew Donkin
Illustrator
Giovanni Rigano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Artemis Fowl
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2008
[112] p. : ill.
ISBN
9789089680136

Besprekingen

Een kleurrijke ballonstrip, maar op normaal boekformaat en met meer dan honderd pagina's. Artemis Fowl is een jonge crimineel van 12 jaar en stamt uit een oude, rijke familie. Maar meer geld of goud is altijd welkom. En dus besluit hij om kennis van elven, dwergen en andere mythologische wezens te stelen. Die elven bestaan echt en geven zich niet zo maar gewonnen aan een crimineel, hoe slim dan ook. Fraaie fantasy met prima, fantasievolle tekeningen en een verrassende plot met een combinatie van een eigentijds stripavontuur van een jongen en de mythologische wereld van elven. Zonder meer de moeite waard; de strip biedt perspectief voor meer verhalen. Voor een breed publiek vanaf ca. 13 jaar.

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia