Boek
Nederlands

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde

+1
Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde
×
Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tito de clown raakt tijdens een optreden zijn rode neus kwijt en probeert een nieuwe te kopen. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
Eerste druk editie klein formaat
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789044825275 (hardback)

Besprekingen

Tito de circusclown is heel verdrietig als hij ineens tijdens een optreden zijn mooie rode neus kwijtraakt. Hij durft zich niet meer te vertonen en probeert in een neuzenwinkel een goede vervanger te vinden, wat niet lukt. Wanneer hij, aangemoedigd door de circusdirecteur, besluit dan maar zonder neus zijn rol weer op zich te nemen, gebeurt er iets wonderbaarlijks: tijdens een 'ballenact' komt de rode bal precies op de juiste plaats terecht. Door zijn onzekerheid te overwinnen komt alles goed, dat is de boodschap van dit speelse prentenboek met summiere, vetgedrukte tekst en illustraties over dubbele pagina's. De tekst bevat typografische grapjes: zo is de naam Tito voorzien van een sterretje op de i in plaats van een puntje en staan de letters scheef, en als Tito zich schaamt zonder neus is zijn tekst heel klein gedrukt. Een zeer aansprekend prentenboek met eenvoudige, rustige tekeningen in heldere kleuren, waarin de aandoenlijke clown Tito terecht alle aandacht naar zich toetrekt. Z…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max