Strip
Nederlands

Missié Vandisandi

Hermann (auteur)

Missié Vandisandi

Hermann (auteur)
In de reeks:
Genre:
Extra onderwerp
strips
Titel
Missié Vandisandi
Auteur
Hermann
Taal
Nederlands
Uitgever
Charleroi: Dupuis, 1991
56 p. : ill.
ISBN
90-314-1435-2

Besprekingen

De opdracht een onderzoek in te stellen naar verdwenen kunstschatten in een voormalige Belgische kolonie in Afrika brengt de hoofdpersoon in deze in een realistische stijl getekende strip in een labyrinth van intriges, waarin hij heen en weer wordt geslingerd tussen heden en verleden. Zich volledig identificerend met zijn opdracht, die sterk verweven is met zijn koloniale verleden, is de naïeve oude man niet meer in staat de politiek getinte situatie te relativeren. De auteur/tekenaar heeft zijn sfeertekeningen gekoppeld aan een cynisch onderkoelde literaire schrijfstijl met een geserreerd taalgebruik. De kijklezer wordt geacht als waarnemer van de gebeurtenissen tussen de regels en de tekeningen datgene op te merken wat niet wordt gezegd. Dit knap geconstrueerde verhaal is gestoken in een sprekende omslag.

Over Hermann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Hermann Huppen (Bévercé, 17 juli 1938) is een Belgisch stripauteur. Hij is beter bekend onder zijn auteursnaam Hermann.

Biografie

Hij groeide op in Bévercé nabij Malmédy dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitsland was geannexeerd. Later verhuisde hij met zijn moeder naar Sint-Gillis waar hij een beroepsopleiding tot schrijnwerker volgde. Na zijn studie volgde hij nog een avondopleiding architectuur en binnenhuisdecoratie aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten. Op zijn achttiende verhuisde zijn gezin naar Canada, maar na drieënhalf jaar keerde hij met zijn moeder terug naar België. Na zijn huwelijk kwam hij via zijn schoonbroer Philippe Vandooren in contact met het stripverhaal. Op vraag van die laatste tekende Hermann een strip voor het scoutsblad Plein-Feu.

Hermann debuteerde als stripkunstenaar in 1964 in de studio Greg. In 1965 debuteerde hij in stripblad Robbedoes in De verhalen van Oom …Lees verder op Wikipedia