Strip
Nederlands
Extra onderwerp
SCI
Titel
Houyo
Scenarist
Jean-David Morvan Philippe Buchet
Illustrator
José-Luis Munuera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Houyo
Editie
2
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2011
[48] p. : ill.
ISBN
9789034302595 (paperback)

Besprekingen

‘Konvooi – De jeugdjaren van Nävis’ is een spin-off van de reeks ‘Konvooi’ waarvan bij Uitgeverij Arboris intussen tien delen verschenen. Het scenario van deze spin-off is van de hand van Jean-David Morvan en Philippe Buchet, die ook al samenwerkten voor de oorspronkelijke reeks. Waar het tekenwerk voor ‘Konvooi’ van de hand van Buchet was, geeft hij voor ‘De jeugdjaren van Nävis’ de tekenpen door aan José-Luis Munuera, een tekenaar die momenteel bekendheid verwerft met het tweedelige Fraternity op scenario van Juan Díaz Canales (bekend van Blacksad).
Van het sérieux en de spanning van ‘Konvooi’ is zeker in Houyo, het eerste deel van de spin-off, weinig of niets te merken. We leren het hoofdpersonage, de kleine Nävis, hier vooral kennen als drukdoend klein meisje dat met haar eigenzinnige wilde karakter een voortdurende bron van zorgen is voor Nsob, de robot die zich over haar heeft ontfermd. Hoewel Nsob haar al ontelbare keren heeft gewaarschuwd uit de buurt…Lees verder
Het meisje Navis is samen met een robot (Nsob) terecht gekomen op een planeet waar voornamelijk dieren in de jungle leven. De dieren komen iedere avond bijeen bij het meer om te komen drinken; zo ook de bloeddorstige tijgerberen. Deze groep rovers wordt geleid door een tiran die zijn honger wil stillen door het eten van de jonge tijgerberen. De zuster van de tirannieke tijgerbeer weet haar kind te redden en die komt terecht bij het mensenkind Nävis. Samen gaan ze verder in het verhaal (in volgende delen). Een eenvoudig, maar doeltreffend stripverhaal over de hardheid van de natuur en de gevolgen van verkeerd leiderschap. Het album is uitstekend verzorgd, mooi gedrukt, met fraai toepasselijk kleurgebruik, sfeerverhogende lay-out en goed leesbare belettering. Door komische tekeningen en grappige situaties lijkt het een strip voor alle leeftijden, maar door de wreedheid van de tijgerberenleider is het zo nu en dan redelijk eng.

Suggesties