Strip
Nederlands

Bloemetjes, bijtjes en kleutertjes

Joann Sfar (scenarist), Lewis Trondheim (scenarist), Manu Larcenet (illustrator)
+1
Bloemetjes, bijtjes en kleutertjes
×
Bloemetjes, bijtjes en kleutertjes Bloemetjes, bijtjes en kleutertjes

Bloemetjes, bijtjes en kleutertjes

Joann Sfar (scenarist), Lewis Trondheim (scenarist), Manu Larcenet (illustrator)
In de reeks:
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Bloemetjes, bijtjes en kleutertjes
Scenarist
Joann Sfar Lewis Trondheim
Illustrator
Manu Larcenet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Des fleurs et des marmots
Uitgever
Amsterdam: L, 2009
32 p. : ill.
ISBN
9789024530052

Besprekingen

De in een karikaturale stijl getekende stripreeks 'Donjon' is gesitueerd in een bizar universum waarin de exentrieke bewoners elk voor zich op een opportunistische wijze hun plaats trachten bepalen. Naast de hoofdreeks 'Donjon Zenit' loopt een aantal stripseries dat meer tijdvakken overlapt. 'Donjon Parade' kan worden geplaatst tussen de delen een en twee van 'Donjon Zenit'. De verhalen, opgenomen in deze reeks, worden vooral gedragen door de louche eend Herbert en de ongeremde draak Marvin. In dit verhaal verzoekt Marvin zijn vriend om hulp bij het begeleiden van een groep onwillige kinderen. Herbert heeft opdracht gekregen de beerput te ontstoppen en ziet het als een educatieve taak de kinderen te laten genieten van de onbeheersbare stroom faecaliën. De nihilistische strekking van de onderlinge communicatie en de uit zijn verband getrokken beleving van de werkelijkheid worden door de filosofische toonzetting gerelativeerd. De grafische vormgeving wordt binnen het genre nog steeds al…Lees verder

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)

Suggesties