Strip
Nederlands

Een donjon van karton

Joann Sfar (scenarist), Lewis Trondheim (scenarist), Manu Larcenet (illustrator)

Een donjon van karton

Joann Sfar (scenarist), Lewis Trondheim (scenarist), Manu Larcenet (illustrator)
In de reeks:
In het onweerstaanbaar uitdijende en vooral absurde universum van de verschillende Donjon-reeksen - zoals daar nu zijn: Ochtendgloren, Avondschemer, Zenit, Monstersis in deze reeks, Donjon Parade, de aandacht gericht op de lotgevallen van de eend Herbert en Marvin de draak, op de avonturen die ze beleven in de periode tussen Zenit 1 en 2.
Bij deze gelegenheid wordt een tip opgelicht van enkel
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Een donjon van karton
Scenarist
Joann Sfar Lewis Trondheim
Illustrator
Manu Larcenet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Un donjon de trop
Uitgever
Amsterdam: L, 2005
32 p. : ill.
ISBN
9789024557738 (hardback)

Besprekingen

De stripserie 'Donjon' is gesitueerd in een absurdistisch universum, waarin een reeks excentrieke figuren op opportunistische wijze een plaats opeist. Naast de hoofdreeks 'Donjon Zenit' loopt een aantal series, die meer tijdvakken overlappen. 'Donjon Parade' kan worden geplaatst tussen de delen 1 en 2 van 'Donjon Zenit'. De bewaker van de burcht waar avonturiers tegen betaling hun moed kunnen tonen, laat zich in de luren leggen door een ogenschijnlijk onschuldige stagiair. Deze heeft wilde plannen om de beheerder van de Donjon concurrentie aan te doen door pal naast de burcht een soortgelijk gebouw neer te zetten, waar vredelievend amusement wordt geboden. De eend Herbert en zijn maatje, de vegetarische draak Marvin, laten zich inpalmen door de nieuwe burchtheer. De humorvolle situaties en dwaze dialogen worden door de nihilistische en filosofische toonzetting gerelativeerd. De tekenstijl van Larcenet ligt in het verlengde van de ideeën van de scenaristen Sfar en Trondheim. De grafisc…Lees verder

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)

Suggesties