Boek
Nederlands

Wreed weerzien

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Als een vrouw na de dood van haar man na zeventien jaar een oude schoolvriend terugziet, bloeit hun oude liefde op, maar niet iedereen is daar blij mee.
Titel
Wreed weerzien
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dirty secrets
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
175 p.
ISBN
9789026137327 (paperback)

Besprekingen

Als de Amerikaanse psychologe Emma Townsend, auteur van een boek over rouwverwerking, een jaar nadat haar man bij een overval werd doodgeschoten, spullen opruimt, vindt ze in een jaarboek van highschool een liefdesbrief van toen beste vriend Chris Walker. Ze heeft die nooit gezien en er dus ook nooit op gereageerd. Dat wil ze alsnog doen omdat ze zich schuldig voelt. Chris blijkt gescheiden en hoogleraar scheikunde in Florida te zijn. Ze belt hem op, ze maken een afspraak waarop veel dingen worden uitgesproken en de liefde opbloeit. Maar Chris heeft twee problemen: één van zijn promovendi is net vermoord en zijn dochter (13) zal niet blij zijn met Emma. Dit is de 16e (korte) misdaadroman met romantische noot van de vroegere scheikundelerares uit Florida. Daarin heeft het spannende verhaal een flink tempo, aardig wat romantiek via de liefde tussen Emma en Chris, en een goedopgebouwde plot met veel verrassende nieuwe wendingen. Ook de overtuigende ontknoping is verrassend. Prettig leesb…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties