Boek
Nederlands

Team awkward

Katy Birchall (auteur), Margot Reesink (vertaler)
+1
Team awkward
×
Team awkward Team awkward

Team awkward

Katy Birchall (auteur), Margot Reesink (vertaler)
In de reeks:
IT girl; 2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De onhandige Anna (14, ik-figuur) is op school niet bepaald populair. En als er ook nog een filmpje rondgaat waarop je achterover in een plant valt, helpt dat niet mee. Ze gaat op zoek naar haar talenten. Vanaf ca. 13 jaar.
Extra onderwerp
CHI
Titel
Team awkward
Auteur
Katy Birchall
Vertaler
Margot Reesink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Team awkward
Uitgever
Amsterdam: Meis & Maas, 2017
272 p.
ISBN
9789030501381 (paperback)

Besprekingen

In dit los te lezen vervolg op ‘IT-girl’* (2015) is het beoogde huwelijk tussen de vader van Anna (14, ik-figuur) en een beroemde actrice in volle voorbereiding. Helaas belandt de nogal klunzige Anna tijdens het verlovingsfeest met haar achterste in een plant, wat gefilmd is en op internet gezet. Anna wil er alles aan doen om haar reputatie te herstellen, daarbij bijgestaan door haar beste vriendin Jesse en vriend Danny. Maar die weten niet wat ze met haar aanmoeten als ze zich opgeeft voor leider van een van de atletiekteams op school. Net als in het eerste deel is het verhaal opgebouwd uit genummerde hoofdstukken die beschrijvingen en dialogen bevatten en heel veel e-mails, ingesproken voicemails, briefjes en lijstjes (in aangepaste lettertypes). Ontspanningslectuur dat niet uitsteekt boven vergelijkbare series, maar de doelgroep zal aanspreken vanwege het bepaald soort humor (de een zal deze hilarisch vinden, de ander hooguit vermakelijk) en het vleugje romantiek dat deze verhalen…Lees verder

It-girl. Team Awkward

'Team Awkward' is een tweede roman over Anna. Zij werd door de media benoemd tot It-girl toen haar vader besluit om met een beroemde actrice te trouwen. In dit boek wordt het huwelijk voorbereid, wat niet zonder slag of stoot gaat. Maar zo lijkt wel een constante in het leven van Anna. Ze is immers nogal onhandig en elke blooper wordt in de media uitvergroot. In het begin van dit boek tast zoveel onhandigheid de geloofwaardigheid wat aan, maar wanneer je je hier eenmaal over hebt gezet is dit vooral grappig. Of toch grappig voor de lezer, niet voor Anna zelf. Zij besluit dat ze graag iets wil vinden waar ze goed in is om zich te bewijzen aan haar grote liefde Connor. Ook dit levert hilarische situaties op. Bovendien leest het boek ook erg vlot doordat er veel gebruik wordt gemaakt van dialogen in e-mailvorm of via briefjes die in de klas worden doorgegeven. Dit boek is fijne chicklit voor meiden van dertien jaar.