The pillars of the earth

Ken Follett (auteur)

The pillars of the earth

De levens van een prior, een verbeten aartsdeken en een steenhouwer raken met elkaar verweven, waarbij de te bouwen kathedraal van Kingsbridge de inzet van jaloezie en kuiperijen vormt.
Onderwerp
Engelse taal
Titel
The pillars of the earth
Auteur
Ken Follett
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, 1989
1075
ISBN
0330312731 9780330312738

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Met als centrale figuren de prior van een abdij in Kingsbridge (Zuid-Engeland), een ambitieuze steenhouwer met zijn gezin, een verbeten aartsdeken en een jaloerse, vechtlustige jonge graaf wordt een beeld gegeven van het middeleeuwse Engeland van 1135-1174. De levens van deze personen raken met elkaar verweven, waarbij de te bouwen kathedraal van Kingsbridge de inzet van jaloezie en kuiperijen vormt. De auteur is erin geslaagd de politieke en religieuze toestanden in Engeland onder Stefanus van Blois (1097-1154) en Hendrik II (1133-1189) kleurrijk te schilderen. Een vlotte verteltrant en een aardige karaktertekening dragen bij tot een boeiend, goed gedocumenteerd geheel, dat velen ondanks de omvang van het boek zal aanspreken. Pocket met compacte, kleine druk en zeer smalle marges. Het langverwachte vervolg op dit boek is onlangs gepubliceerd: 'World without end'*.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia