Strip
Nederlands

Billie zet 'n boompje op

Laurent Verron (auteur), Roba (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Titel
Billie zet 'n boompje op
Auteur
Laurent Verron
Naar het werk van
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Graine de cocker
Uitgever
[Brussel]:: Dargaud Benelux, 2007
46 p. : ill.
ISBN
9789067939492

Besprekingen

Voor tekenaar Laurent Verron, opvolger van de vorig jaar overleden Jean Roba, de geestelijke vader van 'Bollie en Billie', is dit zijn derde soloalbum. Verron werd opgeleid door Roba en nam de reeks in 2003 volledig in handen. 'Bollie en Billie' verscheen voor het eerst in 1959 in het weekblad 'Robbedoes'. Het werd een van dé verkoopsuccessen van uitgeverij Dupuis. Vanaf album 22 verhuisde de reeks na een dispuut naar de nieuwe uitgever, Dargaud.

In dit 28e album zijn alle oude vertrouwde elementen aanwezig: zo zijn er de pogingen van Billie om zijn badritueel te ontlopen. Billie is (opnieuw) op vrijersvoeten maar schildpad Karolientje ligt op de loer om hem te betrappen op zijn stiekeme, amoureuze escapades. Billie ontpopt zich als een bijzonder sportieve hond en blinkt uit in basketbal en boksen. Er is ook tijd voor feestjes: Billie en mama zijn jarig. Niet weg te denken uit deze stripreeks is Bollies beste vriendje Pim en de rode Citroën 2 CV, waar maar geen sleet lijkt op t…Lees verder
Eigentijdse, grappige belevenissen van het jongetje Bollie en zijn uiterst slimme hondje Billie. Vooral Billie weet zijn eigen heil en welbevinden uitstekend te managen, al gaan zijn wensen vaak de werkelijkheid ver te boven. De ouders van Billie zijn in dit stripalbum minder slachtoffer dan in de voorgaande afleveringen, zij spelen nu meer de rol van aangevers. Het niveau van dit album is wat minder omdat de humor nu soms wel erg voorspelbaar wordt, maar het blijft vriendelijke, ontspannen humor. Goede en verzorgde inkleuring, duidelijk leesbare ballonteksten. Achterin een tekst over Jean Roba die deze stripserie begon. Na zijn overlijden werd het tekenwerk overgenomen door Verron die weinig veranderde. Per bladzijde een verhaaltje. Achterin een inhoudsopgave. Ballonstrip voor jong en oud.

Suggesties