Strip
Nederlands

Wat 'n vertoning!

Laurent Verron (auteur), Roba (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eénpagina ballonstrips.
Titel
Wat 'n vertoning!
Auteur
Laurent Verron
Naar het werk van
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Quel cirque!
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2003
46 p. : ill.
ISBN
90-6793-703-7 9789067937030 (paperback)

Besprekingen

Na 25 albums kondigen Billie en Bollie vanuit een regisseurstoel het afscheid van 'papa' Roba aan. Hij heeft het tekenpotlood doorgegeven aan Verron zodat vanaf nu op de voorplaat staat te lezen: door Verron naar Roba. De scenario's voor de gags worden afwisselend geleverd door Cucuel, Cubeyron, P. Veys of Chric.

Op het eerste zicht verandert er weinig of niets. Billie en Bollie blijven onafscheidelijke vrienden die elkaar woordeloos begrijpen. Billie, de eigenschappen van een spaniël waardig springt regelmatig in de bres om zijn baasje uit de nood te helpen: vader afleiden zodat Bollie zijn slecht rapport van een inleiding kan voorzien, in gevecht gaan met een pitbull zodat het grootste schoffie van de straat Bollie niet meer uitmaakt voor onderdeurtje of Bollie aan proefpersonen helpen voor zijn cursus EHBO.

Als tegenprestatie leest Bollie wel zestien maal het verhaal van de ontdekking van het olifantenkerkhof voor terwijl Billie gelukzalig wegdroomt bij deze overdaad…Lees verder
Het tekenwerk van de Bollie en Billie-stripserie door Roba is nu overgenomen door Verron en eigenlijk weinig veranderd. Het zijn nog steeds de grappige avontuurtjes van het jongetje Bollie en zijn uiterst slimme hondje Billie die vaak voorspelbaar grappig zijn, maar ook verrassend kunnen uitpakken. Niet zelden is daarbij één van de ouders het willige slachtoffer. Eigentijdse avonturen (één per pagina) in een grappige strip voor jong (vanaf ongeveer 10 jaar) en oud. Goede en verzorgde inkleuring, duidelijk leesbare ballonteksten.

Suggesties