Strip
Nederlands

Texas cowboys : the best wild west stories published. [1]

Lewis Trondheim (scenarist), Matthieu Bonhomme (illustrator)

Texas cowboys : the best wild west stories published. [1]

Harvey Drinkwater is reporter voor een krant uit Boston. Hij wordt door zijn directeur naar Fort Worth in Texas gestuurd om een reportage te maken over Hell’s Half Acre, een van de gevaarlijkste uithoeken van het Wilde Westen. “Waar het tuig van de allerlaagste richel samenhokt op een ruimte zo groot als het achterste van een vlieg”, aldus zijn directeur. Een buitenkans voor Harvey die het gehad h
Extra onderwerp
WES, Cowboys, westerns
Titel
Texas cowboys : the best wild west stories published. [1]
Scenarist
Lewis Trondheim
Illustrator
Matthieu Bonhomme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Texas cowboys
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Blloan, 2013
152 p. : ill.
ISBN
9789462100503 (hardback)

Besprekingen

Twee bekende Franse stripauteurs wagen zich voor het eerst aan een westernstrip. De wijze waarop ze dat doen, is vernieuwend; het lijkt een bundel van stripblaadjes waarvan de afleveringen steeds een ander fase in het verhaal weergeven, maar niet altijd in chronologische volgorde. Dit geeft de indruk dat je soms een incomplete verzameling afleveringen aan het lezen bent, maar dat blijkt niet storend. Het verhaal is een tikje standaard: een brave journalist die in opdracht van zijn baas naar het wilde westen moet om verhaaltjes te schrijven over hoe die plattelanders daar elkaar uitmoorden. De jongen vindt tot zijn geluk een mentor, leert schieten, pleegt samen met wat criminelen een bankoverval en wordt gesnapt, maar brengt het er levend af omdat hij ontdekt dat een buitengewoon knappe, gevierde pokerspeelster in werkelijkheid een geflipte moordenares is. Mooie karaktertjes, humor, leuk wel, maar niet opzienbarend. Gebonden uitgave in groot A5-formaat; tekeningen in kleur.

Over Lewis Trondheim

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door No machine-readable author provided. Hei ber assumed (based on copyright claims).

Lewis Trondheim (Fontainebleau, 11 december 1964) is een Frans striptekenaar en cartoonist. Zijn partner is Brigitte Findakly, die werkt als inkleurder van strips (waaronder ook strips van Lewis Trondheim). Trondheim maakte een grote hoeveelheid strips met veel collega-tekenaars als Joann Sfar, Christophe Blain en Jean-Christophe Menu. Begin jaren negentig was hij een van de medeoprichters van de stripuitgeverij L'assocation.

Bekende reeksen van de tekenaar zijn Donjon en Kobijn.

Stripinformatieblad Zozolala gaf in Nederland het eerste vertaalde verhaal uit, de autobiografische strip Net Echt. Uitgeverij Oog & Blik bracht in 2008 het vervolg op deze autobiografie uit, De Vloek van de Paraplu.

Trondheim ontving de grote prijs van Angoulême in januari 2006.

Bibliografie (incompleet)