Strip
Nederlands

Texas cowboys : The best wild west stories published. 2

Lewis Trondheim (scenarist), Matthieu Bonhomme (illustrator)

Texas cowboys : The best wild west stories published. 2

Harvey Drinkwater raakt bekend door de stukjes over Fort Worth, het gevaarlijkste en meest trieste gat van het Westen. Ivy Forest, met wie hij geregeld correspondeert, vraagt hem in een telegram in de eerste trein te springen en naar hem toe te komen. Maar als Harvey in Fort Worth arriveert, heeft hij geen idee van wat hem te wachten staat. Als Lewis Trondheim een western schrijft, krijg je niet h
Extra onderwerp
WES, Cowboys, Graphic novels, westerns
Titel
Texas cowboys : The best wild west stories published. 2
Scenarist
Lewis Trondheim
Illustrator
Matthieu Bonhomme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Texas cowboys 2
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Blloan, 2014
143 p. : ill.
ISBN
9789462101999 (hardback)

Besprekingen

Het tweede deel van de avonturen van Drinkwater, de journalist die in het vorige album naar het Wilde Westen kwam*. In deze aflevering lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Drinkwater die bijna in een val loopt doordat zijn maat gechanteerd wordt, diens familie blijkt gegijzeld door een stel boeven die uit zijn op de buit van een bankroof, gepleegd door een broer. Drinkwater lost dit probleempje snel en afdoende op, maar de buit blijkt verdwenen. We zien mrs. Cooper, een vrouw alleen die een grote ranch runt. Zij wordt afgezet door een veehandelaar en reageert daarop op passende wijze. Een vechtersbaas die in Drinkwater's verhalen wil figureren en daar alles voor doet. En de soldaat die een arm mist en die goed is voor heel veel verhalen. Kortom: veel helden, schone dames, berovingen (postkoetsen), boeven en dronkenlappen. Fraai script, gave karaktertjes, snelheid, listige oplossingen. Afwisselend en getekend met zwier. Voor liefhebbers van wildwest absoluut een aanrader.

Over Lewis Trondheim

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door No machine-readable author provided. Hei ber assumed (based on copyright claims).

Lewis Trondheim (Fontainebleau, 11 december 1964) is een Frans striptekenaar en cartoonist. Zijn partner is Brigitte Findakly, die werkt als inkleurder van strips (waaronder ook strips van Lewis Trondheim). Trondheim maakte een grote hoeveelheid strips met veel collega-tekenaars als Joann Sfar, Christophe Blain en Jean-Christophe Menu. Begin jaren negentig was hij een van de medeoprichters van de stripuitgeverij L'assocation.

Bekende reeksen van de tekenaar zijn Donjon en Kobijn.

Stripinformatieblad Zozolala gaf in Nederland het eerste vertaalde verhaal uit, de autobiografische strip Net Echt. Uitgeverij Oog & Blik bracht in 2008 het vervolg op deze autobiografie uit, De Vloek van de Paraplu.

Trondheim ontving de grote prijs van Angoulême in januari 2006.

Bibliografie (incompleet)