The butterfly room

Lucinda Riley (auteur)
Drie generaties bewoners van Admiral House op het platteland van Suffolk, Engeland worden gevolgd.
Onderwerp
Geheimen, Jeugdliefde
Titel
The butterfly room
Auteur
Lucinda Riley
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, © 2019
649 p. : ill.
ISBN
9781529014969 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Posy is 70 jaar oud en woont in Admiral House op het platteland van Suffolk. Ze groeide er op en was gelukkig met haar vader, met wie ze de liefde voor de natuur deelde en vlinders ving. De oorlog breekt uit en haar vader sneuvelt. De 7-jarige Posy gaat bij haar oma in Cornwall wonen en haar moeder in het buitenland. Door terugblikken volgen we Posy’s leven -de schooltijd, de studie plantkunde, een verbroken verloving en het huwelijk met de vroeg gestorven Jonny, met wie ze twee zonen, Sam en Nick, kreeg. Het huis wordt haar te groot en te kostbaar. Met pijn in haar hart besluit ze het te verkopen aan Sam, die er een appartementengebouw van wil maken. Dit stuit op veel verzet van Nick. Dan keert Freddie, een verloren liefde, in haar leven terug. Hij draagt al jaren een duister geheim met zich mee. Een zelfstandig te lezen familiesaga over drie generaties van deze bestseller auteur (De zeven zussen). In makkelijk, boeiend proza beleven de overtuigende personages hartverscheurende mome…Lees verder

Over Lucinda Riley

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, Noord-Ierland, 16 februari 1968) is een Iers schrijfster van historische fictie en een voormalig actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze heeft veel gereisd, vooral in het Verre Oosten.

Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven. Ze publiceerde haar eerste roman twee jaar later.

Ze publiceerde haar eerste zeven romans onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Ze begint de cyclus in 2013.

Lucinda Riley verdeelt haar leven, met haar man en vijf kinderen, tussen haar huis aan de kust van Norfolk in het oosten van Engeland en haar huis in de Provence op het schiereiland Saint-Tropez.

Lees verder op Wikipedia