Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bl(gr)ote vakantie

Marjon Hoffman (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
+1
Bl(gr)ote vakantie
×
Bl(gr)ote vakantie Bl(gr)ote vakantie
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lex en Morris zijn helemaal van slag als blijkt dat ze naar een nudistencamping gaan. De hele vakantie proberen ze net te doen of ze niet bij de nudisten horen. Maar dat valt niet altijd mee. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Vakantie
Extra onderwerp
avontuur, humor, Avonturenverhalen
Titel
Bl(gr)ote vakantie
Andere titel
Blote vakantie
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Editie
2de herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
180 p. : ill.
Aantekening
Eerder verschenen onder de titel: Mooi niks!
ISBN
9789025862695 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Lex is helemaal van slag wanneer zijn moeder haar oog heeft laten vallen op een nudistencamping als vakantiebestemming. Met zijn broer Morris probeert hij de vakantie nog een beetje aangenaam te maken. Maar hierdoor raken de broers verstrikt in een web van leugens. Humoristisch en herkenbaar verhaal waarin de gevoelens van de twee jongens zeer geloofwaardig worden beschreven. De eenvoudige schrijfstijl en soepele dialogen maken dat het boek gemakkelijk en met vaart leest. De grappige pentekeningen in grijstinten zijn wisselend van formaat en passen bij de humoristische sfeer van het verhaal. Het verhaal bestaat uit twintig korte hoofdstukken. Achterin staat een extra hoofdstuk met de beste anti-bloottips. Op de komische omslagillustratie zijn de twee jongens te zien met het schaamrood op hun kaken op de nudistencamping. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor'en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor oa. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd voor de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.


BOEKEN

Suggesties