E-boek
Nederlands

Verstrikt

+1
Verstrikt
×
Verstrikt Verstrikt
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Lara heeft een dramatisch ongeluk gehad en zweeft tussen leven en dood. Wanneer ze, verstrikt in het zwart, beseft dat haar beste vriendin Maud ook gevaar loopt, zet ze alles op alles om haar te waarschuwen.
Titel
Verstrikt
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: VBK Media, 2011
ISBN
9789026132384
CloudLibrary
3kahnz9

Andere formaten:

Besprekingen

Lara (17) is in coma geraakt, nadat ze een uur bewusteloos in het water heeft gelegen. Hoe het komt weet niemand. Haar beste vriendin Maud voelt zich schuldig, omdat ze niet met haar mee wilde naar het feest; haar vriend Bobbie ook, omdat hij haar niet thuis heeft gebracht. Maud beleeft in nachtmerries wat Lara is overkomen. Lara bevindt zich in een zwarte wereld, hoort dat mensen over haar praten, wil ze toeschreeuwen dat ze moeten blijven, maar ze is machteloos. Maud en Lara voelen elkaars nabijheid. Was het wel een ongeluk? Er is een man die steeds verdacht opduikt, zelfs in het ziekenhuis en Lara begint zich dingen te herinneren. Ze voelt dat Maud in gevaar is. Maar de dokter denkt dat Lara hersendood is en dus komt het moment dat de beademing stopgezet gaat worden. Een indringend geschreven verhaal vanuit de binnenwereld van Maud en Lara (ik-figuren), wisselend per hoofdstuk. De pagina's waarop het perspectief bij Lara ligt, zijn grijs. De lezer voelt Lara’s machteloosheid en Mau…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

Na de geboorte van haar dochter in 2005 stopte ze met werken. Ze combineert sindsdien het freelance schrijven met het moederschap. In 2008 kreeg ze een zoon en in 2014 werd ze moeder van haar derde kind: een dochter. Mel Wallis de Vries is woonachtig in Weesp.

In 2019 verscheen de film Vals dat gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Wallis de Vries won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Bibliografie