Boek
Nederlands

Maffe meiden 4 ever maf

Mirjam Mous (auteur)
+1
Maffe meiden 4 ever maf
×
Maffe meiden 4 ever maf Maffe meiden 4 ever maf

Maffe meiden 4 ever maf

Mirjam Mous (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Hartsvriendinnen Teddy en Maud (ik-figuur) doen mee aan een dropping van school en proberen Teddies geheime aanbidder te ontmaskeren. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Maffe meiden 4 ever maf
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
95 p.
ISBN
9789047508335

Besprekingen

In Maffe meiden 4 ever maf volgen we de avonturen van de tienermeiden Teddie en Maud. Teddie is slim en bijdehand, en rolt vrolijk door het leven. Ze zit dan wel in een rolstoel, maar daarover wordt niet gejammerd. Het meisje doet alles wat andere tienermeisjes doen: verlegen, maar geïnteresseerd naar de jongens gluren en zoveel plezier maken dat ze vaak samen met Maud uit de klas vliegt. Het boekje bundelt twaalf verhalen van telkens een achttal bladzijden lang, waarvan er drie eerder al in het meidenblad 'Tina' verschenen. De verhalen vertellen doodgewone, maar grappige epsiodes uit het doorsnee leven van twee hartsvriendinnen. Maud en Teddie doen mee aan de dropping van het buurthuis, Teddie zoekt uit wie haar een valentijnskaart heeft gestuurd, Mauds vader laat de meisjes kennismaken met zijn favoriete hobby (vissen), Maud ziet Teddie's vader met een mooie, onbekende vrouw in de auto zitten en denkt dat haar ouders gaan scheiden... Wat hun karakter betreft, vullen Maud en T…Lees verder
Bundel met twaalf korte verhalen over de hartsvriendinnen Teddie en Maud (ik-figuur). Teddie is aan haar rolstoel gebonden, maar laat zich er niet door weerhouden om, samen met Maud, echte meidenavonturen te beleven. Ze doen bijvoorbeeld mee aan een dropping van school en weten die, dankzij hun slimheid, te winnen. Ze ontmaskeren met veel geduld Teddies geheime aanbidder en nodigen een zwerfster uit voor het kerstdiner. De eigentijdse verhalen zijn met vaart en humor geschreven en laten zich gemakkelijk lezen. Het boek bevat geen illustraties behalve boven ieder hoofdstuk een portretje van de twee maffe meiden. Prettige, rustige bladspiegel. De verhalen zijn gedeeltelijk eerder verschenen in het meidenblad 'Tina'. Vrolijke ontspanningslectuur voor meisjes vanaf ca. 11 jaar.

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & W…Lees verder op Wikipedia