Boek
Nederlands

Operatie hondendief

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Operatie hondendief
×
Operatie hondendief Operatie hondendief

Operatie hondendief

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Er verdwijnen steeds dure honden op hondenshows. Als Olle (ik-figuur) en Tara hun vader bij een hondenshow zien lopen, gedraagt hij zich erg vreemd. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Honden, Spioneren
Titel
Operatie hondendief
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
119 p. : ill.
ISBN
9789047511618 (hardback)

Besprekingen

De vader van Olle (ik-figuur) en Tara gedraagt zich eigenaardig. Hij heeft een geheim laboratorium in de kelder waar de kinderen niet mogen komen. Als ze (samen met hun jonge zusje Puck) hun vader op een hondenshow zien lopen, doet hij net alsof hij zijn kinderen niet kent. Tara, Olle en Puck (het TOP-team) gaan op onderzoek uit, weten de sleutel van de kelder te bemachtigen, bespioneren hun vader als hij zogenaamd een lezing gaat geven, en ontdekken dat er tijdens hondenshows vaak een hond wordt ontvoerd, een chihuahua, een erg dure hondensoort. Spannend en goed opgebouwd verhaal, dat menig jonge lezer veel leesplezier zal bezorgen en de lezer door allerlei leuke tips over onder meer codetaal, afluistertechnieken en geheime bergplaatsen bij het verhaal betrekt. De spanning wordt goed opgebouwd tot een climax; aan het slot vallen veel puzzelstukjes op hun plaats. De kleine zwart-witillustraties passen goed bij het verhaal. Erg aantrekkelijk omslag. Eerste deel van de nieuwe serie 'Top…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & W…Lees verder op Wikipedia