Boek
Nederlands

De laatste brief naar huis

Rachel Hore (auteur), Hanneke Van Soest (vertaler)
Aan de hand van oude oorlogfilms en de briefwisseling tussen een Engelse vrouw en een Duitse soldaat in Engelse dienst probeert een jonge historica achter haar familiegeschiedenis te komen.
Titel
De laatste brief naar huis
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Hanneke Van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Last letter home
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
413 p.
ISBN
9789022580783 (paperback)

Besprekingen

De Engelse historica Briony Wood is bezig met het schrijven van haar boek ‘Marcherende vrouwen’ over vrouwelijke hulptroepen in de Tweede Wereldoorlog. Op vakantie met vrienden ontdekt ze een oude, onbewoonde villa en komt ze in het bezit van een film en van brieven uit de oorlog geschreven door de Duitse Paul Hartmann aan de Engelse Sarah Bailey. Op de film ontdekt ze haar opa die vocht bij het Engelse leger in Italië. Voor Briony begint een speurtocht naar haar familiegeschiedenis, helemaal als ze een tweede serie brieven krijgt. Het is Pauls ‘laatste brief naar huis’ die voor Briony de puzzel van een verborgen verleden compleet maakt. Een romantische familiegeschiedenis over liefde, wraak en de gevolgen van een oorlog. Het verhaal is gedetailleerd neergezet met nauwkeurige beschrijvingen van het leven in Londen en Norfolk en van de strijd die een Duitser als soldaat voert in het Engelse leger. De auteur (1960) debuteerde met ‘Droomhuis’ en gebruikt vaak in haar romans de dubbele ti…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia