Strip
Nederlands

Jan, Jans en de kinderen. 65

Studio Jan Kruis (auteur)

Jan, Jans en de kinderen. 65

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Jan, Jans en de kinderen. 65
Auteur
Studio Jan Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: DPG Media, 2020
48 p. : ill.
ISBN
9789463054621 (paperback)

Besprekingen

Deze bekendste Libelle-familie van Nederland heeft al meer dan 45 jaar een vaste schare lezers. In de loop van de jaren is de familie aangevuld met nieuwe karakters. Opa en Harold kennen de meeste fans al. Iets minder bekend is Aisha, een vluchtelinge uit Syrië. De verhalen op één enkele pagina zijn volgens een vast stramien uitgewerkt. Jan als oppas, Jans op stap met vriendinnen en Catootje en Jeroen op zoek naar kattenkwaad. Het album is afzonderlijk leesbaar naast de vorige delen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Studio Jan Kruis

Studio Jan Kruis is een groep tekenaars die deels het werk van Jan Kruis heeft overgenomen toen hij met pensioen ging. In 1999 verkocht Jan Kruis de auteursrechten van de strip aan uitgeversconcern VNU, nu Sanoma. Sindsdien zet een team van Sanoma Media de strip Jan, Jans en de kinderen voort.

Werk van Studio Jan Kruis verschijnt wekelijks in het tijdschrift Libelle en in bundels, waarvan er (stand begin 2015) 34 verschenen. In 2010 verscheen een overzichtswerk van de studio in samenwerking met Els en Jan Kruis genaamd Jan, Jans en de kinderen 40 jaar in Libelle.

Het stripje De Rode Kater in het dagblad Sp!ts, dat draait om een van de personages uit Jan, Jans en de kinderen, wordt geschreven door Daniel van den Broek, een van de tekenaars van de studio.

Externe link

  • Werk van Studio Jan Kruis bij de Koninklijke Bibliotheek