Boek
Nederlands

Open doelwit

Vince Flynn (auteur), Peter Van Dijk (vertaler)
Wanneer een man zijn dekmantel als geheim agent kwijtraakt, wordt hij doelwit van terroristische organisaties terwijl hij probeert gevaarlijke ontwikkelingen in het Midden-Oosten te keren.
Extra onderwerp
Rapp, Mitch ; personage, THR
Titel
Open doelwit
Ook verschenen als
Lek
Auteur
Vince Flynn
Vertaler
Peter Van Dijk (vertaler)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Executive power
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015
383 p.
ISBN
9789045205502 (paperback)

Besprekingen

Mitch Rapp heeft door loslippigheid zijn dekmantel verloren. Hij was een van degenen die overal vijanden van de Verenigde Staten uitschakelde. Hoewel hij nu een kantoorbaan heeft, kan hij het niet laten om aan een actie deel te nemen om een Amerikaans gezin uit handen van Abu Sayaf te bevrijden. Als hij gewond raakt en dit niet kan verhullen, brengt hij zijn nog verse huwelijk in gevaar. Tegelijk vinden er in het Midden-Oosten ontwikkelingen plaats met een Palestijnse dubbelagent die meent dat hij vrede tussen Israël en de Palestijnen kan bewerkstelligen. Twee plots, waarvan je verwacht dat ze in elkaar geweven zullen worden, maar nee. Halverwege is plot afgewerkt en ook plot twee is lang voor het einde opgelost. Het boek sleept zich dan voort naar het einde. Liefhebbers van geweld komen aan hun trekken: de hoofdpersoon doodt net zo gemakkelijk mensen als andere mensen vliegen. Matig spannend, een cliché soort hoofdpersoon en een twijfelachtige boodschap: vrede komt alleen tot stand m…Lees verder

Over Vince Flynn

Vincent "Vince" Flynn (6 april 1966 – 19 juni 2013) was een Amerikaans thrillerauteur.

Hij was tevens verhaallijnconsultant voor het vijfde seizoen van de televisieserie 24. Flynn stierf op 19 juni 2013 na een drie jaar durend gevecht tegen prostaatkanker. Als auteur verwierf Flynn bekendheid met zijn Mitch Rapp-reeks. Rapp is een undercover-CIA-antiterrorismeagent. De Mitch Rapp-reeks werd na de dood van Flynn voortgezet door Kyle Mills.

Bibliografie

Voetnoten

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia