Fundels

Leesplezier op een andere manier

Fundels is beschikbaar voor mobiele toestellen en computers. Alle Fundels boeken en de bijhorende activiteiten zijn, eens gedownload, overal beschikbaar.  Thuis, bij oma en opa, in de auto, op vakantie ... waar en wanneer je wil!

fundels

Fundels brengt de mooiste AVI-verhalen en prentenboeken tot leven! Eigenlijk zijn zij de super-de-luxe uitvoering van een e-boek voor kinderen.

Download de Fundels-app, meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en begin te lezen. Elk verhaal wordt voorgelezen en daarna kan je allerlei leuke spelletjes doen, alleen of samen met een (groot)ouder. Veel lees- en speelplezier!
 

Fundels Prentenboeken

Fundels stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen. Elk digitaal prentenboek omvat verschillende speelse activiteiten. Kijken naar een filmpje, lezen in het boek, spelletjes spelen, tekeningen maken, je eigen filmpje maken. In elke activiteit wordt de link naar het boek gelegd.


Fundels AVI

Fundels wil het leesplezier aanscherpen. Het is immers bewezen dat onze hersenen actiever zijn als we plezier hebben. Want wie er plezier in heeft, zal meer lezen, wat dan weer een positief effect heeft op de leesbevordering.

Kinderen kunnen de Fundel zelfstandig of met leesbegeleiding lezen en er zijn oefeningen op begrijpend en technisch lezen. Het is een leuk alternatief voor kinderen die lezen aanzien als ‘moeten’ en daagt kinderen uit om het volgende leesniveau te ontdekken.
 

Fundels lenen 

  • download de Fundels app in de App Store of via Google Play
  • klik op het bib logo en log in met je Mijn Bibliotheek account
  • per jaar kan je 7 Fundels boeken gratis lenen 
  • je leent een Fundel boek voor 4 weken
  • tijdens elke schoolvakantie krijg je nog eens extra ontleen-tegoed