Literatuur kring

 

Hedendaagse literatuurkring met Piet Cosemans

Een goed lezer is al even zeldzaam als een goed tennisser. Het leuke nieuws is: zoals in het tennis kan je je klassement gevoelig verbeteren. Je tennist sterker als je de aanschietende bal beter aansnijdt. 

In de hedendaagse literatuurkring snijden we boeken met wereldniveau aan. Welke verborgen kanten hebben die boeken? Hoe kun je beter achter hun geheim, hun betekenis en schoonheid komen? 

Lezen wordt daardoor anders. Je geniet er ook meer van. Het genot van een boek is dan zoals het genot van een glas wijn of een warm dekentje. Uiteindelijk verdiep je al lezend je leven.

De bib organiseert de literatuurkring in samenwerking met Vormingplus Limburg. De inschrijvingen zijn nu afgesloten, vanaf augustus kan je inschrijven voor de nieuwe sessies. 

We lezen volgende boeken:

Exit West

Mohsin Hamid

Een verliefd stel leeft een magisch vluchtelingenbestaan: steeds stappen ze door een deur naar een nieuw leven in een nieuwe omgeving.

Bekijk in catalogus

Het huis van de namen

Colm Tóibín

Klytaimnestra vertelt hoe haar man Agamemnon via de belofte van een huwelijk met Achilles haar en hun dochter Iphigeneia naar Tauris lokt, alleen om de laatste als offer te vermoorden om een gunstige wind voor zijn leger af te dwingen.

Bekijk in catalogus