Tips in tijden van corona

 

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Je krijgt hier speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

bib afhaaldienst

De bib is tot 8 juni gesloten. Tijdens de sluiting worden er geen boetes aangerekend. De boetes die voor 13/3/2020 open stonden, moeten achteraf betaald worden.

We starten met een afhaaldienst als eerste stap naar de heropening van de bib. Bestel je boeken, dvd's, strips, tijdschriften, ... via
het aanvraagformulier. Zodra je bestelling klaarstaat, verwittigen we je telefonisch en krijg je een afhaalmoment toegewezen.

Goed nieuws! Vanaf 8 juni opent de bib met een beperkte dienstverlening en aangepaste openingsuren.

Fundels

Fundels

Fundels brengt prentenboeken tot leven en met Fundels AVI smaakt leren lezen naar meer. Leen gratis digitale kinderboeken met je Mijn Bibliotheek-profiel. 

Verspreid het leesvirus

Verspreid het leesvirus

Boek.be verzamelt heel wat gratis leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties op 
www.verspreidhetleesvirus.be

De site wordt dagelijks aangevuld!

Gopress krantenarchief

Raadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan 2 dagen.

LuisterBieb

LuisterBieb

Speciaal voor iedereen die thuis moet blijven heeft de online Bibliotheek extra luisterboeken toegevoegd aan de LuisterBieb-app. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

Jeugdboekenmaand

Op Jeugdboekenmaand-YouTube vind je filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illustreren ...

Regelmatig komen er nieuwe filmpjes bij. 

Villa Basta Voorraadkast

Villa Basta

Villa Basta vzw is een creatief jeugdcultuurhuis waar jonge mensen van 6 tot 30 jaar kunnen experimenteren met theater, dans, video, muziek, tekst en beeld.

Nu al hun groepsactiviteiten geannuleerd zijn doen ze online activiteiten in de Voorraadkast.

Virtueel museum

Wist je dat je heel wat musea virtueel kan bezoeken?

Ontdek de tips van museumpass
Ontdek de tips van vrtNWS
Ontdek de tips van UITinVlaanderen

Opera

opera

Als de burger niet naar de opera mag gaan, brengt De Munt de opera wel naar de burger. Stream opera’s van op je computer, gratis en voor niets.

Klik hier en bekijk opera's van De Munt online.

Podium aan huis

 

Via Podium Aan Huis bundelen gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen. 

Klik hier en geniet van voorstellingen in je huiskamer!

Tekenen met Frank Daenen

frank daenen

Wil jij ook leren tekenen? In de ‘stap voor stap tekenen’ video's van Frank Daenen leer je tekenen aan de hand van eenvoudige tips en tricks.

Ben je een groot of iets minder groot tekentalent? Je eindigt altijd met een mooie tekening! 

Leer tekenen met Frank Daenen

IDFA zet zo'n 200 documentaires gratis online

International_Documentary_Film_Festival_Amsterdam_flags.jpg

Engagement in tijden van corona. Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn zo'n 200 documentaires gratis toegankelijk. 

Bekijk documentaire gratis online

Movies Online

people-3281583_1920.jpg

Op Movies Online vind je klassiekers, indies, film noir, documentaires en andere films, gemaakt door enkele van onze grootste acteurs, actrices en regisseurs.

Bekijk 1.150 films gratis online