Voorleesweek 20

De Voorleesweek loopt van 21 - 29 november 2020. Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten... Want lezers, die creëer je samen.

       

Voorleesweek op school

  • Kleuters

De 5-jarige kleuters worden opnieuw jurylid van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV). Jullie ontvangen de 8 boeken van groep 1 en lezen deze in één week voor. Op het einde van de week stemt de klas op het mooiste boek. We hebben verschillende KJV boekenpakketten en lenen deze volgens een roulatiesysteem uit, we starten met de eerste scholen in de Voorleesweek

  • Lager onderwijs

In het pakket vinden jullie per graad: boeken die voorgelezen worden in de voorleesfilmpjes, boeken van de auteurs die dit schooljaar op bezoek komen, extra voorleesboeken, verwerkingsmateriaal.

Dit jaar kozen we voor voorleesfilmpjes, die eventueel in afstandsonderwijs gebruikt kunnen worden. De meeste filmpjes werden ingelezen door de auteur zelf, of door een bijzonder persoon. Het doel is om elke dag een filmpje te laten zien. In onderstaand schema vind je alle links van de filmpjes.

Maar zelf voorlezen moedigen we ook aan. Daarom vind je in het pakket ook boeken van de auteur die voor jullie langskomt in de bib tijdens de jeugdboekenmaand: Stijn Moekaars & Frank Daenen (1+2), Reinhilde van Driel (3+4), of Reina Ollivier (5+6

 

1e graad 2e graad 3e graad
maandag Negen schijfjes banaan Tante Teefje

Twee fonkelrode sterren

dinsdag Ik ben heel veel liefde Duif Alaska
woensdag

De meest eenzame walvis ter wereld

Toen de zee stil was

De beer naar Wammerswald
donderdag

Jij tussen vele anderen

Kat met hoofdletter K Elfenblauw
vrijdag

De superreuze ververlende olifant

Als ik een boek was

Het meisje met de botjes

extra     Alles komt goed, altijd

Maak er een leuk voorleesmoment van!

 

 

Logo Voorleesweek