voorlezen

Je kan er nooit vroeg genoeg mee beginnen. 
Je kan er nooit te laat mee stoppen.
En je kan het nooit te veel doen.

Voorlezen is belangrijk!

Het belang van voorlezen kan en mag niet onderschat worden. Het is immers meer dan een leuk tijdverdrijf, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. 

Voorlezen draagt bij tot een beter taalgevoel en taalbegrip. Kinderen leren ook beter luisteren en trainen hun concentratievermogen. Door voor te lezen, prikkel je de fantasie van een kind. Het moedigt hem of haar aan om beelden bij een verhaal te verzinnen, zich de personages voor te stellen en – wie weet – ook verder te fantaseren.

Voorlezen – in welke taal dan ook - is een uitstekende manier om leesplezier door te geven aan een kind. Als een kind goede herinneringen aan voorleesmomenten koppelt, is de kans groter dat het ook later het plezier van lezen en voorlezen ontdekt. 

Voorleesweek 20

Voorlezen in de bib

Elke woensdag om 15.00u en zaterdag om 10.30u lezen onze voorleesouders verhaaltjes voor kinderen van 2 tot 8 jaar. (niet tijdens de schoolvakanties) Vraag naar je spaarkaart, kom luisteren naar de mooiste verhalen en ruil je volle kaart voor een cadeau! Inschrijven is niet nodig.
Vanwege coronamaatregelen is er voorlopig geen voorlezen in de bib!

 

Voorlezen XL

Voorlezen XL

Ben je tussen 4 en 8 jaar? Hou je van verhaaltjes? En knutsel je ook graag? Dan is Voorlezen XL echt iets voor jou! Ontdek op onze activiteiten pagina wanneer de volgende Voorlezen XL plaatsvindt en schrijf je in. 


Ontdek de mooiste voorleesboeken in onze bib!